Foie gras au chutney de prunes et raisins secs by Nathan Liboutet

Foie gras au chutney de prunes et raisins secs

Ingrédients

Pour 6 personnes

  • 6 prunes
  • 80 g de raisins secs
  • 2 oignons
  • 15 cl de vinaigre
  • 180 g de sucre
  • ½ c. à café de paprika
  • 6 tranches de pain de campagne
  • 6 tranches de foie gras
  • 1 c. à soupe de pignons
  • 1 c. à soupe de pistaches

 

Préparation :

Pelez et émincez les oignons. Ouvrez les prunes, retirez les noyaux et taillez la chair en lamelles.
Versez le vinaigre et le sucre dans une casserole. Portez à ébullition. Baissez le feu, ajoutez l’oignon. Mélangez et laissez cuire 15 minutes.
Ajoutez les prunes, les raisins secs et le paprika. Mélangez et poursuivez la cuisson à feu doux, en remuant régulièrement, pendant 30 minutes.
Retirez du feu et laissez refroidir. Concassez les pignons et les pistaches.
Avant de servir, faites griller les tartines de pain. Couvrez-les d’une couche de chutney et posez une tranche de foie gras par dessus. Parsemez de pistaches et pignons concassés, servez immédiatement

 

Foie gras with chutney of plums and raisins

Ingredients
For 6 people
• 6 plums
• 80 grams of raisins
• 2 onions
• 15 ounces of vinegar
• 180 grams of sugar
• ½ coffee spoon of paprika
• 6 slices of country bread
• 6 slices of foie gras

• 1 soup spoon pine nuts
• 1 soup spoon of pistachios

 

Préparation :

Peel and slice onions. Open plums, remove the pits and cut the flesh in small strips.
Pour the vinegar and sugar in a pan. Get boiling. Reduce the heat, add the onion. Mix and continue cooking 15 minutes.
Add plums, raisins and paprika. Mix and cook over with low heat, stirring regularly during 30 minutes.
Remove from fire and let cooling. Crush pine nuts and pistachios. Before serving, toast the slices with country bread. Cover with a layer of chutney and place a slice of foie gras on top. Strew with crushed pistachios and pine nuts, serve immediately.

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