Duck with oranges by Mathilde Nony

What is duck in orange?

This is a popular recipe in the world with many variations. This is the traditionally used in France release.

This recipe is originally from France.

Cooking time: 1 hour and 20 minutes/ Preparation time: 20 minutes.

Ingredients:

3 kilos of ducks

4 oranges

50 centiliters of duck broth

3 tablespoons of orange liqueur

2 tablespoons of Porto

2 tablespoons of balsamic vinegar

2 tablespoons of sugar

30 grams of butter

Salt and pepper.

Recipe Duck in orange: (for 6 people)

1: Preheat oven to 200 degrees C.

2: Cut the peel of 4 oranges band. Boil gently in water for 20 minutes. Drain.

3: Add a pinch of salt and pepper inside the duck, and a thirds of orange peels.

4: Roast for 15 minutes. Reduced to 174 C. Turn the duck, do even roast for 30 minutes. Turn again the duck. Roast for 20 minutes. Add a pinch of salt and turn one last time. Roast for 15 minutes.

5: Boil vinegar and sugar over hight hear for 5 minutes. Remove from heat. Cook over low heat for 1 minute, stirring. Add remaining broth, Porto and orange peels. Cook over low heat for 4 minutes. Pour the orange liqueur.

6: Remove the duck fat dish.

7: Put the butter in the sauce just before serving. Pour the sauce over the duck. Garnish with orange segments.

 

Enjoy your meal!

 

Cette recette est originaire de France.

Temps de cuisson: 1 heure et 20 minutes/ Temps de préparation: 20 minutes.

Ingrédients:

3 kg de canard

4 oranges

50 cl de bouillon de canard

3 cuillères à soupe de liqueur d’orange

2 cuillères à soupe de Porto

2 cuillères à soupe de sucre

2 cuillères à soupe de vinaigre balsamique

30 g de beurre

Du sel et su poivre.

 

Recette Canard à l’Orange: (pour 6 personnes)

1: Préchauffer le four à 200 degrés C.

2: Couper l’écorce de 4 oranges en bande. Faire bouillir doucement dans de l’eau pendant 20 minutes. Egoutter.

3: Ajouter une pincée de sel et de poivre à l’intérieur du canard, et un tiers des pelures d’orange.

4: Rôtir au four pendant 15 minutes. Réduire à 175 C. Tourner le canard, faire rôtir encore pendant 30 minutes. Tourner une nouvelle fois le canard. Rôtir pendant 20 minutes. Ajouter une pincée de sel et le tourner une dernière fois. Faire rôtir pendant 15 minutes.

5: Faire bouillir  le vinaigre et  le sucre à feu intense pendant 5 minutes. Retirer du feu. Ajouter la moitié du bouillon de canard. Faire cuire à feu doux pendant 1 minute en mélangeant. Ajouter le reste du bouillon, le Porto et les pelures d’orange. Faire cuire à feu doux pendant 4 minutes. Verser la liqueur d’orange.

6:Retirer la graisse du plat à canard.

7: Mettre du beurre dans la sauce juste avant de servir. Verser la sauce par-dessus le canard. Décorer avec des quartiers d’oranges.

 

Bon appétit!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: